Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, FÜ'nün kendine amaç edindiği dünya üniversitesi olma yolunda büyük bir adım daha attığı, yurt dışında pek çok üniversitede bulunan, fakat Türkiye'de henüz hiçbir üniversitede yer almayan ''adli bilişim mühendisliği'' bölümünün açılması için başlattığı çalışmalarda son aşamaya gelindiği belirtildi. YÖK'ün onay vermesi halinde FÜ'nün Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmiş olacağı ifade edildi.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Rektör Prof. Dr. Feyzi Bingöl, bölümün açılmasıyla ilgili YÖK'e müracaat ettiklerini belirterek, ''Türkiye'de de, dünyada da özellikle bilişim sektöründe adli vakalar oldukça artmakta. Söz konusu bölümün kurulması için YÖK'e müracaat ettik. Ümit ediyorum ki gerekli kriterler sağlanarak 2013-2014 eğitim yılında bölüme öğrenci alınabilir'' ifadelerini kullandı.
FÜ Teknoloji Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Asaf Varol ise adli bilişim mühendisliğiyle ilgili çalışmaları başlatırken ABD'deki bazı üniversitelerde yapmış olduğu incelemeleri esas aldıklarını belirtti.
Üniversite olarak uluslararası düzeyde bir eğitim sürdürme konusunda çok başarılı bir döneme girmiş bulunduklarını, hedeflemiş oldukları ABD Teksas eyaletindeki Sam Houston State Üniversitesi ile yazılım mühendisliği bölümü konusunda işbirliğini gerçekleştirdiklerini ifade eden Varol, şunları kaydetti:
''Bu çalışmanın bir diğer boyutu daha var. Adli bilişimle ilgili çalışmaları da yine aynı üniversite ile birlikte yürüttük. Teksas Eyaleti Yükseköğretim Kurulu adli bilişim ile ilgili kısmı da onayladı. Ama bizim Türkiye'de sıkıntımız şu oldu. Adli bilişim mühendisliği bölümü hiçbir üniversitede yok. Dolayısıyla YÖK haklı olarak bu teklifi öncelikle Üniversitelerarası Kurul'a gönderdi. Üniversitelerarası Kurul, böyle bir bölüm var mı? amacı nedir? sorularının cevaplarına göre kararını verecek. Reddedilmeyeceğini umuyoruz. Çünkü şu anda ABD'de birkaç üniversite bu eğitimi yapıyor.''
Adli bilişim mühendisliğinin Türkiye'de ilk defa ismi telaffuz edilen bölüm olması itibariyle bir ayrıcalık içerdiğini vurgulayan Prof. Dr. Asaf Varol, şöyle devam etti:
''Şu anda da çağımızın en çok ihtiyaç duyduğu eleman gruplarında adli bilişimi de görüyoruz. Bugün kriminal olayların çözülmesinde teknoloji çok önemli ve bu da yazılım mühendisliğiyle doğrudan ilgili. Bizim yaptığımız program, proje ve hedefler bağlamında ele alırsak adli bilişim mühendisliğinin de mutlaka Türkiye'de kurulması gerekiyor. Türkiye'nin buna çok ihtiyacı var. Yazılım mühendisliğindeki usul ile adli bilişimdeki şartlar aynı.''
Kaynak:http://www.bilgicagi.com