23 Aralık 2012 Pazar

DKH - pkzip encryption sorusu (soru-13)

Dünyayı kurtaran hacker yarışmasından sorulan 13. sorusunda pkzip formatından kaynaklanan bir açıktan kaynaklanan bir durum söz konusuydu. şöyleki Winzip 7.0 ile parola korumalı olan dosyanın isimlerini görüyorduk. burda önemli olan parola korumlaı zip dosyasının içeindeki bilindik.jpg isimli dosyanın CRC değeri ile aynı değere sahip ama parola korumasız bir jpg uzantılı resim dosyası bulmaktı. tabi ben daha önce incelediğim imaj dosyaları içerisinde bunu aratmayı biliyordum. Zaten siz de aratabilirsiniz. Tek yapacağını CRC değerlerini hesaplayıp parola korumlaı dosya içindeki CRC ile karşılaştırmak . dikkat edilecek birinci husus bu.

biliinmedik_crc32

bilindik_crc

 

evet bakıyoruz..bilinmedik.zip dosyasındaki bilindik.jpg ile örnek olarak sunulan(tabi bu dosyanın sunulup sunulmadıpğını anlamak size kalmış) bilindik.jpg isimli dosyanın CRC değerleri aynı. bilindik.zip dosyasnı biz oluşturcağız.aşağıda anlatacağım.
bilindik.jpg dosyası sorunun bulunduğu sayfadaki resim dosyası arkadaşlar.
bilindik

 

evet şimdi napacaz..Winzip 7.0 bilgisayara kuracağız. zaten ipucu olarak verilmiş ve winzipler aynı versiyon olmalı(bikaç versiyon istisna olabilir.). Sonra siteye koyulan bilindik.jpg dosyasını biz de Winzip 7.0 ile arşivleyerek bilindik.zip isimli bir dosya oluşturacağız. Parola filan koymuyoruz. skıştırma ayarlarını varsayılan olarak yaptım. sonucu bulmasaydım bilinmedik.zip'in ayarlarına göre yapacaktım.

evet şimdi napıyoruz. hiç öyle ticari program filan aramayın. Elcomsoftu, AccessDatayı, Passware bilirim. Ama gerek yok.  http://www.unix-ag.uni-kl.de/~conrad/krypto/pkcrack/download2.html sitesine bir girin sonra indirin.

şimdi şifre kırma işlemine başlayacağız.
evet programımız pkcrack...alacağımız parametreler(büyük-küçük harfe dikkat)
C: parola korumalı zip dosyası--->bilinmedik.zip
c: parola korumalı zip dosya içerisinde bulunan ve bizimde elimizde bir örneği olan (CRC si aynı olan dosya...sorunun olduğu sayfadaki resimle aynı isimdeki dosya)-->bilindik.jpg

P: bizim Winzip 7.0 kullanarak oluşturduğumuz ve içinde bilindik.jpg (sorunun olduğu sayfadaki resim) olan ve adı bilindik.zip olan (adını farklı yapı bi deneyin isterseniz...şu an zamanım yok bunu denemeye:))
p:bilindik.jpg dosyası(sorunun bulunduğu sayfadaki resim dosyası)

evet şimdi gelelim programı çalıştırmaya. ben programı sanal XP'de çalıştırdım. Vista ve 7 sorun çıkardı. Linuxta denemedim.

pkcrack -P bilnimedik.zip -p bilindik.jpg -C bilindik.zip -biilndik.jpg -d sonuc.zip -a   (szi bunu yazın)

ya da

pkcrack -P bilnimedik.zip -p bilindik.jpg -C bilindik.zip -bilindik.jpg -o
pcrack

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

evet sonuçta sonuc.zip isimli bir dosya oluşacak ve dosyada plain-text yani şifresiz olarak z1plenenz1pleyenindir flagini göreceksiniz.

-o parametresi ile de programın çıktısına bakarsanız en alt satırlarda zip dosyasının parolasını da görceksiniz. Parola: ZoR!!*1%

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder